15:43 02.05.2021

Декларація про туристичну співпрацю з Туреччиною дасть змогу спростити правила перетину кордону і збільшити кількість авіарейсів - Шмигаль

1 хв читати
Декларація про туристичну співпрацю з Туреччиною дасть змогу спростити правила перетину кордону і збільшити кількість авіарейсів - Шмигаль

Завдяки підписанню між Україною і Туреччиною спільної декларації про наміри щодо співпраці з питань дотримання прав і безпеки туристів, сторони зможуть спростити правила перетину кордону для громадян обох держав, а також збільшити кількість авіарейсів між країнами, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в неділю.

"Ця угода, зокрема, дає можливість спростити правила перетину кордону для громадян обох держав, обмінюватися системами вакцинації, збільшити кількість рейсів між країнами, розширити наявність туристичних аудіогідів українською та турецькою мовами, а також розвивати співпрацю щодо залучення інвестицій у сферу туризму і курортів", - написав прем'єр у Фейсбуці.

Він нагадав, що документ підписав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час зустрічі з міністром культури і туризму Туреччини Мехметом Нурі Ерсоя.

Як повідомлялося, 27 квітня Україна і Туреччина підписали меморандум про посилення співпраці в туристичній сфері.

"Міжнародні угоди варто оновлювати та розширювати. Це запорука сталого розвитку. Тим паче, коли підтримку з боку турецької сторони сьогодні наша країна відчуває особливо. Як і солідарність в геополітичних поглядах. До того ж пандемія постійно вносить свої корективи в стратегічний курс наших держав. Після обговорення можливих напрямків підписали меморандум про співпрацю", - написав з цього приводу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА