20:22 09.04.2021

Суд скасував усі постанови окружного виборчкому №87 щодо визнання голосування на 5 дільницях недійсними

2 хв читати
Суд скасував усі постанови окружного виборчкому №87 щодо визнання голосування на 5 дільницях недійсними

Івано-Франківський окружний адміністративний суд на засіданні в п'ятницю визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії (ОВК) №87 (центр - м. Надвірна Івано-Франківської області) про визнання голосування на проміжних виборах народного депутата недійсними на дільницях №261030 та №260028.

Як повідомляється на сайті ОПОРИ, таким чином, скасовано всі постанови ОВК про визнання недійсним голосування на п'яти виборчих дільницях: №261027 (м. Яремче), №260515 (с. Парище Надвірнянського району), №260025 (с. Манява Богородчанського району), №261030 (с. Монастирчани Богородчанського району) і №260028 (с. Микуличин Яремчанської міськради).

В ОПОРІ зазначають, що на дільницях №261030 та №260028 за результатами повторного підрахунку голосів голосування було визнано недійсним на підставі того, що під час повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Олександра Шевченка.

Як повідомлялося, в окрузі №87 на довиборах до парламенту перемогу здобув представник партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти – представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський – набрали 29,69% та 28,86% відповідно. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори в окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ стосовно рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які ухвалила ОВК №87 під час встановлення підсумків голосування на довиборах до Верховної Ради, що відбулися 28 березня. Усі розглянуті справи було відкрито за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (щодо шести дільниць) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачу повністю відмовити в задоволенні позовів. За твердженням представників Шевченка, планується апеляційне оскарження цих судових рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА