07:43 15.06.2021

Близько 1 млн грн виплатить банківська установа за страховими зобов'язаннями перед Міноборони

2 хв читати
Близько 1 млн грн виплатить банківська установа за страховими зобов'язаннями перед Міноборони

Господарський суд Києва зобов'язав банківську установу виплатити в бюджет майже 1 млн грн зобов'язань за порушення постачальником договору перед Міністерством оборони України, повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

"За втручання Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону Господарський суд м.Києва зобов'язав одну з банківських установ перерахувати до державного бюджету близько 1 млн грн банківської гарантії. Зазначена сума повинна бути виплачена за неналежне виконання постачальником своїх зобов'язань перед Міністерством оборони України на поставку індивідуального обмундирування для військовослужбовців", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою відомства в понеділок увечері.

Встановлено, що в липні 2018 банківською установою була видана банківська гарантія, згідно з якою банк бере на себе безумовні та безвідкличні зобов'язання виплатити Міноборони України суму, визначену цією гарантією у разі невиконання або неналежного виконання постачальником умов договору про закупівлю обмундирування для військовослужбовців. "Однак постачальник порушив терміни виконання договірних зобов'язань, внаслідок чого зазначений товар поставлений із запізненням, у зв'язку з чим, МОУ направило в банківську установу вимогу щодо сплати суми банківської гарантії, яка була залишена останньою без уваги", - сказано в повідомленні.

Спеціалізованою прокуратурою у військовій і оборонній сфері Центрального регіону було подано позов до Господарського суду Києва щодо зобов'язання банківської установи виплатити на користь Міноборони суму банківської гарантії.

14 червня 2021 за рішенням суду з банківської установи підлягають стягненню до державного бюджету грошові кошти на суму близько 1 млн грн.

У спецпрокуратурі зазначили, що продовжують вживати заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА