11:13 15.06.2021

ВР ухвалила закон із поправками до Податкового кодексу з пакета про податкову амністію

2 хв читати
ВР ухвалила закон із поправками до Податкового кодексу з пакета про податкову амністію

Верховна Рада ухвалила закон із поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб із пакета президентських законопроектів про податкову амністію, який запроваджував можливість задекларувати свої активи для фізосіб із 1 вересня 2021 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект №5153 у другому читанні підтримали 243 народних депутати за необхідних 226 голосів.

Закон передбачає проведення одноразового добровільного декларування активів фізосіб з 1 вересня 2021 року і до 1 вересня 2022 року. Водночас декларантами не можуть бути особи, які в будь-який період із 1 січня 2010 року виконують або виконували в Україні публічні функції (у редакції до першого читання пропонувалося зазначити 2005 рік).

"Одна з цілей цієї амністії - повернення коштів, які резиденти вивели за кордон і які там залишаються у наших резидентів. Для цього впроваджуємо для коштів, які залишаються за кордоном, ставку 7% або 9%. Для коштів, які вони повернуть в Україну і задекларують, ставка 5%", - зазначив із парламентської трибуни голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Водночас депутати провалили голосування щодо поправки, яка передбачала оподаткування продажу другого та кожного наступного об'єкта нерухомості протягом року. Відповідну поправку, яку рекомендував врахувати профільний комітет у законопроекті до другого читання, поставив на підтвердження народний депутат Олександр Дубінський, і голосування не зібрало необхідної кількості голосів.

Як повідомлялося, наприкінці березня Верховна Рада ухвалила за основу президентський законопроект №5153 із поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб. Окрім цього, парламент підтримав у першому читанні законопроекти №5355 і №5356 з пакету проектів закону про податкову амністію. Вони пропонують сплату збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% - загальна ставка, 9% - щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% - за ОВДП, придбаними з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року до подання декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА