12:14 15.06.2021

Україна відмовляє у в'їзді громадянам, у яких у паспорті вакцинації значиться "Супутник V" - Держприкордонслужба

1 хв читати
Україна відмовляє у в'їзді громадянам, у яких у паспорті вакцинації значиться "Супутник V" - Держприкордонслужба

Україна відмовляє у в'їзді громадянам, у яких в паспорті вакцинації зазначена російська вакцина "Супутник V", у зв'язку з тим, що вона не визнана Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Україною, повідомив перший заступник начальника відділу прикордонної служби "Бориспіль-1" Валентин Мельник.

"Вакцина "Супутник V" Всесвітньою організацією охорони здоров'я не визнана, тому і ми її також не приймаємо. Лише ті вакцини, які визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я і які визнаємо ми", - сказав Мельник на брифінгу в аеропорту "Бориспіль" у вівторок.

За його словами, якщо "Супутником" вакцинований іноземний громадянин і він не має негативного ПЛР-тесту, йому відмовляють у в'їзді. Водночас громадян України просять пройти самоізоляцію або обсервацію.

"Якщо це іноземець, то ми йому відмовляємо, якщо у нього немає тесту негативного (ПЛР або на антиген). Якщо це українець, ми йому надаємо можливість як звичайному громадянинові: або відбути самоізоляцію за допомогою застосунку "Вдома", або обсервацію", - додав Мірошник.

Він зазначив, що якщо такі пасажири трансфером летять до інших країни, вони не прибувають на паспортний контроль й автоматично піднімаються в трансферну зону і прямують далі з України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА