12:56 15.06.2021

Кремінь закликав ВР не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства

1 хв читати
Кремінь закликав ВР не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, голови і членів парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики про неприпустимість внесення будь-яких змін до мовного законодавства.

"Напередодні 25-ї річниці Конституції України та 30-ї річниці Незалежності триває цинічна масова атака на українську мову. Сьогодні до порядку денного сесії Верховної Ради України внесено законопроекти №5554 і №5554-1, що передбачають відтермінування обов'язкового озвучування фільмів українською мовою на невизначений термін. Також сьогодні заплановано чергове засідання парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, на якому окремі народні депутати знову спробують внести до минулорічного законопроекту про незалежність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (№4107) нові неконституційні поправки і повністю скасувати обов'язковість української мови для фільмів і серіалів із 16 липня цього року", - йдеться в повідомленні прес-служби мовного омбудсмена.

З огляду на це Кремень звернувся до Разумкова і профільного комітету із закликом не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства.

"Ми проти таких прихованих маніпуляцій із законодавством, які фактично призведуть до створення для громадян України додаткових обмежень за мовною ознакою, що неприпустимо. Тому законопроекти 4107, 5554, 5554-1 не можуть бути підтримані Верховною Радою України, як такі, що суперечать Конституції", - наголосив уповноважений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА