18:40 21.07.2021

Апеляційний адмінсуд підтвердив законність обрання Терехова секретарем Харківської міськради, депутати готують касацію

3 хв читати
Апеляційний адмінсуд підтвердив законність обрання Терехова секретарем Харківської міськради, депутати готують касацію

Другий апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Харківського окружного адміністративного суду, який відмовився визнати протиправним та скасувати рішення першої сесії Харківської міськради VIII скликання про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова.

"Апеляційну скаргу... залишити без задоволення. Рішення Харківського окружного адміністративного суду від 02.04.2021 у справі №520/1777/21 - залишити без змін у частині відмови у задоволенні позовних вимог депутатів Харківської міської ради", - йдеться у постанові, розміщеній на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Як зазначено у документі, постанова набирає законної сили з дня її ухвалення і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів із дня складання повного судового рішення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Один із позивачів у справі, депутат Харківської міськради Ігор Черняк на своїй сторінці у Facebook повідомив, що про те, що апеляційна скарга вже розглянута судом, дізнався несподівано.

"Несподівано дізналися, що Другий апеляційний адміністративний суд 8 липня розглянув нашу з Дмитром Булахом (депутатом міськради, також позивачем у справі - ІФ) апеляційну скаргу у справі про обрання Ігоря Терехова секретарем Харківської міськради. Розглянув у найкращих традиціях вітчизняного "правосуддя" без проведення судового засідання, без виклику представників сторін, без повноцінного дослідження та встановлення всіх обставин справи. Цікаво, що ні я, ні Дмитро ще навіть не встигли отримати рішення суду про відкриття апеляційного провадження, а суд... вже швиденько виніс рішення!" - написав Черняк.

Він також зазначив, що вже готує касаційну скаргу.

Як повідомлялося, 9 грудня 2020 року секретарем Харківської міськради VIII скликання було обрано депутата від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова. Підставою для його обрання стало подання, у якому, як стверджував головуючий на сесії Олександр Новак, був електронний цифровий підпис міського голови Геннадія Кернеса. Сам Кернес на сесії був відсутній, оскільки з 17 вересня перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте".

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса погіршився, він був на гемодіалізі. 16 грудня Кернес помер.

Харківський окружний адміністративний суд відмовився визнати протиправним і скасувати рішення першої сесії Харківської міськради VIII скликання про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова.

Законність його обрання оскаржили депутати Ігор Черняк та Дмитро Булах (обидва - "Блок Світличної "Разом!"), а також їхня колега від "Слуги народу" Аліна Мустафаєва. Позивачі заявили, що рішення про обрання секретаря міськради було ухвалено з порушеннями чинного законодавства. Зокрема, Геннадій Кернес, який знову був обраний міським головою, не складав присягу, а, отже, на думку позивачів, не мав права і законних підстав подавати подання про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради. Позивачі також вважають, що під час обрання Терехова був порушений принцип "правової процедури". Крім цього, на їхню думку, Кернес не міг скласти подання кандидатури Терехова та підписати його електронним цифровим підписом.

Харківський окружний адміністративний суд об'єднав їхні позови в одну справу.

2 квітня 2021 року він відмовився визнати протиправним та скасувати рішення міськради про обрання Терехова секретарем.

Позивачі подали апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яке, на їхню думку, було ухвалено за неповного з'ясування обставин, що мають значення для справи, і з порушенням норм матеріального та процесуального права. Вони просили скасувати рішення Харківського окружного адміністративного суду та ухвалити нове судове рішення, яким задовольнити їхні вимоги в повному обсязі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА