16:49 06.12.2019

Зустріч у Парижі стане успішною, якщо буде досягнуто домовленостей про подальше припинення вогню на всій лінії зіткнення - екс-глава МЗС України Грищенко

2 хв читати
Зустріч у Парижі стане успішною, якщо буде досягнуто домовленостей про подальше припинення вогню на всій лінії зіткнення - екс-глава МЗС України Грищенко

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" в Парижі буде успішною, якщо буде досягнуто домовленостей про подальше розведення сил і припинення вогню на всій лінії зіткнення, вважає колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Якщо під час зустрічі в Парижі буде досягнуто домовленості про подальше розведення сил, надійне верифіковане припинення вогню на всій лінії зіткнення і перехід до складніших питань політичного врегулювання, думаю, ми тоді зможемо вважати цю зустріч значним успіхом", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, цілком очікуваним є те, що під час переговорів не буде досягнуто домовленості про встановлення тривалого миру на Донбасі. "Однак для досягнення кінцевого результату доведеться проводити ще не одну таку зустріч", - додав він.

На запитання про те, в яких темах Україна не повинна поступатися на переговорах, екс-міністр зазначив, що головним є питання збереження територіальної цілісності України, її суверенного права вирішувати питання свого розвитку та визначення відносин з міжнародними партнерами.

"Насамперед важливо те, що ця зустріч відбудеться. Тому що пауза стала вже такою тривалою, що саме по собі не проведення зустрічі в "нормандському форматі" створює враження, що ми потрапили в глухий кут і практично засуджені до того, щоб продовжувати жити в ситуації, коли тривають втрати життів на лінії розмежування, не вирішуються гуманітарні проблеми, коли ми завжди перебуваємо під загрозою загострення цього конфлікту та переростання його в масштабну війну", - вважає Грищенко.

За його словами, пошук компромісів, "складних за визначенням", але які можуть дати надію на вихід із цієї ситуації - це, однозначно, позитив.

Як повідомлялося, зустріч у "нормандської форматі" запланована на 9 грудня, в ній візьмуть участь президенти України, Франції, Росії Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА