18:03 21.04.2020

За майже рік президентства Зеленський так і не викоренив корупцію у владі України та не розробив стратегічний план деокупації Донбасу - Наливайченко

2 хв читати
За майже рік президентства Зеленський так і не викоренив корупцію у владі України та не розробив стратегічний план деокупації Донбасу - Наливайченко

За майже рік президентства Володимир Зеленський так і не вирішив два важливі питання - не викоренено корупцію у владі України та не розроблено стратегічний план деокупації Донецької, Луганської областей та Криму, заявляє народний депутат із фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко.

"Перший рік президентства Зеленському потрібен був для вирішення двох ключових питань. Перше - викоренити, прибрати, випалити напалмом корупцію у владі, включно... з усіма попередніми і нинішніми топ-корупціонерами, насамперед у верхівці влади. І друге - розробити, представити і запустити реальний стратегічний план деокупації та повернення миру до Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим... Цього не сталося", - сказав Наливайченко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він наголосив, що Зеленський мав використати перший рік президентства для розробки зрозумілої та прорахованої стратегії деокупації українських територій, розповісти, які сили і засоби будуть задіяні для цього, а не робити заяви типу "зупинити війну, припинити стріляти", які свідчать про непрофесіоналізм і профанацію.

"Більше того, корупція повернулася прямо в керівництво Офісу президента (торгівля посадами), я вже не говорю про корупцію у сфері фінансовій, податковій, митній, зокрема на початку пандемії, коли тисячами тонн респіратори вивозили", - сказав Наливайченко.

Він також зазначив, що прорахунки в економічній політиці - "це також перший рік президента Зеленського".

Наливайченко нагадав, що партія "Батьківщина" ще наприкінці минулого року вимагала відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука, оскільки тоді було зрозуміло, що причина невиконання бюджету у відсутності професіоналів, і в керівництві уряду, і в керівництві ключових міністерств.

Народний депутат також вважає, що президент має відверто говорити з громадянами країни.

"Це дуже важливий момент істини. Врешті-решт або влада буде чесною з людьми, або жодних хороших сценаріїв не очікуємо", - резюмував Наливайченко.

Як повідомлялося, 21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур президентських виборів, в якому переміг Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА