11:50 08.05.2020

Призначення Саакашвілі не матиме катастрофічних наслідків для можливостей співпраці України та Грузії - Грищенко

2 хв читати
Призначення Саакашвілі не матиме катастрофічних наслідків для можливостей співпраці України та Грузії - Грищенко

Призначення Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ не матиме катастрофічних наслідків для можливостей співпраці України та Грузії, однак завжди краще мати хороші відносини з країнами, які перебувають значною мірою у тій самій ситуації, що й Україна, повідомив віце-прем'єр-міністр України (2012-2014), міністр закордонних справ України (2010-2012, 2003-2005) Костянтин Грищенко.

"Я не думаю, що це матиме якісь катастрофічні наслідки для можливостей нашого співробітництва з Грузією в тих сферах, де воно може давати якісь практичні результати. Але з точки зору тональності таких відносин, можливості реалізації візитів - все це, звісно, матиме негативний вплив. На Саакашвілі нинішня грузинська влада реагує дуже гостро і дуже негативно", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За словами Грищенка, Грузія оцінює це призначення негативно, хоча і визнає, що це право України вирішувати такі кадрові питання. "Але для нинішнього уряду Грузії це також досить серйозний сигнал про те, що зважати на позицію Тбілісі нинішня влада не збирається", - додав він.

Грищенко також звернув увагу на те, що співпраця з Грузією може давати в міжнародних організаціях, інших форумах додатковий плюс Україні.

"Відносини з Грузією не настільки вже важливі, якщо брати для порівняння значення для нас Грузії порівняно з іншими країнами. Але, звісно, завжди краще мати хороші відносини з країнами, які перебувають значною мірою у тій самій ситуації, що й Україна, і де співпраця може давати, принаймні в міжнародних організаціях, інших форумах, якийсь додатковий плюс. А от наскільки воно варте того загалом, це залежить від того, що саме буде доручено Саакашвілі, наскільки він буде реальним командним гравцем в урядових структурах. Наразі дуже важко це оцінювати", - пояснив він.

Як повідомлялося, увечері 7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президентові України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА