19:34 23.06.2020

Кінотеатри, ТРЦ і ресторани вилучені зі списку забороненої діяльності під час карантину в Києві

2 хв читати
Кінотеатри, ТРЦ і ресторани вилучені зі списку забороненої діяльності під час карантину в Києві

Роботу кінотеатрів, торговельно-розважальних центрів і зон, а також обслуговування в приміщеннях ресторанів і кафе вилучено з переліку заборонених видів діяльності під час карантину в Києві.

Відповідні зміни містяться в опублікованому на сайті КМДА розпорядженні №58 від 22 червня 2020 року керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Валентина Мондриївського. Аналогічні пункти містяться в постанові Кабінету Міністрів України №500 від 17 червня 2020 року.

Згідно з внесеними змінами, це розпорядження вилучає з переліку забороненої під час карантину діяльності роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, розважальних центрів, зон, закладів, басейнів (зокрема в спорткомплексах і фітнес-центрах), закладів побутового обслуговування і громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закладів швидкого харчування), магазинів площею понад 1 тис. кв. м., непродовольчих ринків та інші напрями. При цьому заборонена діяльність дитячих закладів оздоровлення і відпочинку.

Продовжують діяти обмеження на проведення госпіталізацій і планових операцій у лікарнях, а також капремонтів житла.

Пом'якшується також правило допуску відвідувачів у торговельні приміщення: 1 людина на 5 кв. м (раніше - 1 осіб на 10 кв. м). При цьому зберігається необхідність дотримуватися дистанції в 1,5 м між відвідувачами й носити засоби індивідуального захисту (респіратор або маску, зокрема й виготовлену самостійно). Такі самі правила встановлено для проведення масових заходів (раніше були заборонені масові заходи за участю понад 10 осіб.).

При цьому влада Києва дозволила участь груп із більше ніж 10 осіб у зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних іспитах і в низці інших кваліфікаційних іспитів і тестувань.

Розпорядження встановлює правила початку роботи для органів влади з 8 ранку, з 10 ранку й пізніше - в оптовій і роздрібній торгівлі, поштовій і кур'єрській діяльності, для готелів і хостелів, суб'єктів організації харчування, освіти, страхування, мистецтва, спорту, розваг і відпочинку.

Із документа також вилучено заборону на регулярні й нерегулярні перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньо- та міжобласному сполученні. Крім того, зі списку тих осіб, котрі підлягають самоізоляції, вилучено осіб старше 60 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА