11:13 25.06.2020

Адвокати Януковича називають фейковою інформацію про вручення екс-президенту підозри у держзраді

2 хв читати
Адвокати Януковича називають фейковою інформацію про вручення екс-президенту підозри у держзраді

 Адвокатське об'єднання Aver Lex, що представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича, називає брехливою інформацію про вручення їхньому клієнту підозри у скоєнні державної зради, і вважає це спробою відвести від себе хвилю негативу за закриття справ проти п'ятого президента України Петра Порошенка.

"Державне бюро розслідувань бреше щодо того, що Віктору Януковичу було повідомлено про підозру у державній зраді шляхом вчинення дій, спрямованих на підрив суверенітету та обороноздатності України. Жодних повідомлень вручено не було", - заявив адвокат Віталій Сердюк, передає прес-служба Aver Lex.

За словами адвоката, ДБР викликало Януковича 23 червня для допиту, куди прибули представники екс-президента.

"Ми, як адвокати, що представляють інтереси Віктора Януковича, прибули у зазначений у повістці час до ДБР. Привезли пакет документів про поважність причин неявки самого клієнта. І ще раз нагадали представнику відомства, що, оскільки Віктор Янукович офіційно отримав тимчасовий притулок і перебуває на території РФ за загальновідомою адресою, всі документи мають вручатися йому виключно в порядку міжнародної правової допомоги", - розповів адвокат.

Сердюк також додав, що, ймовірно, така провокація ДБР здійснюється для того, щоб перебити інформаційну хвилю негативу на адресу відомства через закриття ними низки справ проти Порошенка.

"Ми задокументували новину ДБР про нібито повідомлення Віктору Януковичу про підозру і готуємо відповідний позов про спростування недостовірної інформації до суду", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося 24 червня Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу, двом колишнім міністрам оборони країни Дмитру Саламатіну та Павлу Лебедєву.

"Вони підозрюються у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (в редакції від 5 квітня 2001 року)", - повідомила прес-служба ДБР.

У ДБР поінформували, що під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович за співучасті із Саламатіним і Лебедєвим із 2012 до 2014 рр. вчинили державну зраду. А саме дії, спрямовані на підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, підриву її обороноздатності, наданні Російській Федерації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

За даними слідства, підозрювані в період із 2012 до 2014 рр. здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні (переформуванні) окремих військових з’єднань, військових частин та підрозділів, зміни їх місця дислокації. Такі дії вчинялися, зокрема, на території Автономної Республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА