13:11 06.08.2020

В окупованому Криму тривають утиски релігійних громад - Кулеба

2 хв читати
В окупованому Криму тривають утиски релігійних громад - Кулеба

 У тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму тривають утиски релігійних громад, заявляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Тривають утиски релігійних громад в окупованому Криму. Вчора МЗС вийшло з офіційною заявою з цього приводу, але хочу чітко наголосити, що дії держави-окупанта на тимчасово окупованому півострові стосовно релігійних груп є абсолютно неприпустимим, грубим порушенням прав людини й відображають політику системного переслідування релігійних громад, зокрема й української православної громади в тимчасово окупованому Криму", - сказав Кулеба на брифінгу в четвер у Києві.

Міністр виступив із засудженням дій кримської окупаційної влади щодо виселення громади Православної церкви України (ПЦУ) зі свого кафедрального собору в Сімферополі та продовження переслідування "Свідків Єгови".

"Ми засуджуємо виселення громади Православної церкви України з кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі. Ми категорично не сприймаємо поширення Росією на український Крим свого законодавства, яке поставило поза законом близько 8 тисяч вірян церкви Свідків Єгови. Я нагадаю, що двох членів цієї громади окупаційна влада посадила за релігійні переконання, що є грубим порушенням гуманітарного права", - наголосив керівник українського МЗС.

За словами Кулеби, утисків у Криму зазнають не лише віряни ПЦУ та "Свідки Єгови", а і юдеї, і мусульмани: "Також адміністративні штрафи було накладено на рабина громади Месіанських євреїв, на імам Алуштинської мусульманської громади. Ми, безумовно, фіксуємо тиск на кримських татар, на членів мусульманської громади, які страждають від сфабрикованих проти них справ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА