16:58 06.08.2020

"ОПОРА" закликає ВР виправити технічну помилку у Виборчому кодексі, що робить незаконною роздачу агітматеріалів дорожче 1,02 грн

2 хв читати
"ОПОРА" закликає ВР виправити технічну помилку у Виборчому кодексі, що робить незаконною роздачу агітматеріалів дорожче 1,02 грн

Громадянська мережа "ОПОРА" закликає Верховну Раду усунути неточність у нормі Виборчого кодексу у визначенні "не оподатковуваного мінімуму" та привести її у відповідність до норми Кримінального кодексу України, оскільки інакше роздача виборцям агітаційної продукції з вартістю вище 1,02 грн за штуку буде незаконною.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер заявила голова правління ГМ "ОПОРА" і координатор політичних програм Ольга Айвазовська.

"У Виборчому кодексі є окрема стаття про агітацію і обмеження №57. Насправді там є помилка. Я дуже сподіваюся, що парламент її усуне, тому що вона технічна. Наприклад, там зазначено, що будь-які символічні матеріали, приміром засоби агітації інформаційного характеру, знаєте, футболки роздають, блокноти з логотипами партії, ручки тощо - вони допустимі, але якщо їх вартість не вища за 6% неоподатковуваного мінімуму. У трактуванні Кримінального кодексу, там, де про підкуп, неоподатковуваний мінімум - це 1051 грн. Тобто 6% від не оподатковуваного мінімуму - це 63 грн. Можете роздавати агітаційну продукцію на цю суму, якщо вона містить логотип партії і є партійною брендованою продукцією. Але у Виборчому кодексі не оподатковуваний мінімум - це не 1051 грн, а 17 грн, і 6% від 17 грн - це 1,02 грн. Тому кандидати, крім коробок, сірників роздати нічого не можуть, навіть ручка може бути дорожча за 1,02 грн", - сказала Айвазовська в четвер.

Голова правління "ОПОРИ" додала, що вони закликатимуть Верховну Раду усунути технічну помилку: "Ми закликатимемо парламент усе-таки усунути технічну помилку, яка пов'язана з тим, що в трактуванні Кримінального кодексу й будь-якого іншого законодавства не оподатковуваний мінімум по-різному вираховується".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА