11:39 07.08.2020

Адміністрація морпорту "Південний" повідомляє про зберігання в порту 9,6 тис. тонн аміачної селітри та заявляє про її безпеку

1 хв читати
Адміністрація морпорту "Південний" повідомляє про зберігання в порту 9,6 тис. тонн аміачної селітри та заявляє про її безпеку

 Морський порт "Південний" (раніше - "Южний", Одеська обл.) зберігає на №1, 2 причалах 9,6 тис. тонн аміачної селітри, яка не є вибухонебезпечною, повідомила адміністрація морпорту на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері.

"Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилося припущення, що на одному з причалів порту "Південний" просто неба зберігається 10 тис. тонн аміачної селітри. Адміністрація морського порту "Південний" офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Адміністрація, зокрема, уточнює, що аміачна селітра, яка зберігається в порту, фасована у біг-бегах, що гарантує дотримання всіх технологічних вимог.

Крім того, за оприлюдненою інформацією, перевалка такого вантажу здійснюється відповідно до загальносвітових міжнародних морських правил перевезення небезпечних вантажів.

"Небезпеку становить певантаження аміачної селітри навалом. Проте такий спосіб перевалки в порту "Південний" ніколи не застосовувався", - наголосили в адміністрації.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив міністру інфраструктури Владиславу Криклію, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, в. о. голови Державної служби України з питань праці Віталію Сажієнку, голові Національної поліції України Ігорю Клименку та головам обласних і Київської міської державної адміністрації до 15 вересня 2020 року повідомити про результати перевірки умов зберігання аміачної селітри в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА