16:01 19.08.2020

Екс-голова ГУР Гвоздь про нібито причетність українських спецслужб до історії з "вагнерівцями": Це спецоперація проти України

2 хв читати
Екс-голова ГУР Гвоздь про нібито причетність українських спецслужб до історії з "вагнерівцями": Це спецоперація проти України

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (2008-2010 рр.) Віктор Гвоздь розцінює звинувачення українських спецслужб у причетності до історії із затриманням російських бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі як антиукраїнську спецоперацію.

"Моє переконання, можливо, це звучатиме некоректно: це - спеціальна операція, яка проводиться іншою країною проти нашої країни. Тому що тут фактично завдається удар по основах національної безпеки, по основних наших інституціях і підривається до них авторитет", - сказав Гвоздь на брифінгу в Києві в середу.

"Ви знаєте, що іноді навіть члени сім'ї не знають, що людина працює в розвідці, а тут виходять журналісти, виносять це, це є елементом політичної боротьби, починають звинувачувати одне одного", - додав він.

При цьому екс-керівник ГУР зазначив, що в цій історії дуже багато запитань. "Дуже багато незрозумілого, починаючи від оперативних моментів, закінчуючи, чому керівник розвідки, той же Василь Васильович Бурба, видає цю інформацію у момент свого звільнення, яке можна розцінити як якусь образу", - зазначив Гвоздь.

Як повідомили раніше українські ЗМІ, спецслужби України нібито готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків приватної військової компанії "Вагнера", для чого виманили їх до Білорусі. Проте після того, як силовики доповіли про ці плани в Офіс президента, спецоперація провалилася.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків "Вагнери", затриманих 29 липня.

Президент Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть катастрофічними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА