11:09 27.08.2020

ГПК "Нафтогаз" збільшить ціну продажу газу побутовим споживачам у вересні на 45%, до 4,7 грн/куб. м

2 хв читати
ГПК "Нафтогаз" збільшить ціну продажу газу побутовим споживачам у вересні на 45%, до 4,7 грн/куб. м

 ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" збільшить ціну на природний газ у рамках реалізовуваного у вересні пакета "Місячний" на 45,1% (на 1,46 грн/куб. м) порівняно з серпнем - до 4,7 грн/куб. м (тут і далі - з ПДВ, без урахування доставки).

Крім того, згідно з повідомленням на сайті компанії, ГПК у другій половині вересня збільшить ціну на газ побутовим споживачам у рамках пакета "Річний". З 1 по 15 вересня ціну на 12 місяців можна буде зафіксувати на запропонованому ще в серпні рівні - 4,73 грн/куб. м, а з 16 по 30 вересня вона зросте - на 10,8% (на 0,51 грн/куб. м), до 5,24 грн/куб. м.

"Ціни на газ у всьому світі циклічні й залежать від балансу попиту та пропозиції. Ближче до холодів ціна на газ зростає, а після завершення опалювального сезону знижується. Захистити себе від зростання ціни можна, наприклад, за допомогою тарифу "Річний" від ГПК "Нафтогаз України" або інших тарифних пропозицій", - пояснили в НАК.

Раніше Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило середню ціну імпорту газу в липні, яка становила $124,44 (3 тис. 150,4 грн) за 1 тис. куб. м, що на 40,8% вище за ціну червня-2020 у доларовому еквіваленті, коли вона становила $88,37 (2 тис. 357,32 грн).

Як повідомлялося, з 1 серпня 2020 року з НАК "Нафтогаз України" знято спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшого постачання побутовим споживачам. З серпня ціни на газ для своїх побутових клієнтів і бізнесу (юросіб) кожен постачальник визначає самостійно.

Згідно з моніторингом енергорегулятора НКРЕКП, у першому кварталі 2020 року близько 69% об'ємів постачання газу населенню здійснювали компанії групи "РГК", група "Нафтогаз" - 2%, інші постачальники - 29%.

Населення в січні-березні 2020 року спожило 3,59 млрд куб. м газу, що становить третину від валового обсягу споживання країною (10,86 млрд куб. м) проти 4,2 млрд куб. м (11,39 млрд куб. м) - у першому кварталі 2019-го.

ГПК "Нафтогаз" є підрозділом однойменної групи. До сфери діяльності ГПК на сьогодні входять постачання газу й електроенергії побутовим споживачам і бізнесу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА