10:59 03.09.2020

У Польщі знову зростає кількість українців, які приїжджають для легальної роботи, - Gremi Personal

2 хв читати
У Польщі знову зростає кількість українців, які приїжджають для легальної роботи, - Gremi Personal

Усе більше українців повертаються до Польщі для роботи, інформує Аналітичний департамент компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

За даними Фонду соціального забезпечення Польщі, тільки в липні зареєстровано на 22 тисячі іноземних трудових мігрантів більше. Загалом у реєстрі 628 000 іноземців - платників ZUS (страхових внесків) і насамперед це українці.

Раніше у своєму дослідженні Аналітичний центр компанії Gremi Personal заявляв: "Пандемія - шанс для польських роботодавців утримати трудових мігрантів, які планували раніше на заробітки до інших країн. Однак якщо на державному рівні не буде більш лояльна візова програма, а також сприяння асиміляції українців - після локдауну вони все частіше обиратимуть не Польщу, а, наприклад, Чехію та Німеччину. Поки що потік українців до Польщі найбільш стабільний через найбільш зручну логістику і переважно стійку економічну ситуацію в Польщі. Одночасно зростає пропозиція роботи з боку польських роботодавців у логістиці, харчовому виробництві, меблевій галузі, виробництві побутової техніки та будівництві. У цих сферах робота для українців буде до кінця року".

У Gremi Personal також зазначають, "що цього року в серпні значно менше українців, які працюють у Польщі, стали тимчасово виїжджати до України, щоб підготувати дітей до нового навчального року; при цьому відчутне зростання трудових мігрантів очікується з вересня, коли традиційно українці їдуть на роботу до Польщі, а польські підприємства, які працевлаштовують українців, збільшують обсяги виробництва перед новорічними святами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА