10:26 16.09.2020

Концепція реформування лісової галузі має бути розроблена найближчими місяцями - Шмигаль

2 хв читати
Концепція реформування лісової галузі має бути розроблена найближчими місяцями - Шмигаль

 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував розробку концепції реформування лісової галузі найближчими місяцями.

"Щоб наростити обсяги виробництва та в подальшому розвивати галузь, президент поставив низку системних завдань. Це, зокрема, проведення національної інвентаризації лісових ресурсів та створення електронного обліку деревини, реалізація деревини на конкурсних засадах, а також посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері використання лісових ресурсів", - наведено слова прем'єра в повідомленні на сайті на урядовому порталі.

За словами прем'єр-міністра, в лісовій галузі доволі багато проблем, з якими Україна живе ще з часів СРСР, і для їх вирішення потрібна системна реформа.

"Найближчими місяцями має бути розроблена концепція реформування лісової галузі, щоб Україна могла правильно управляти цим відновлювальним ресурсом. При можливостях підприємств переробляти 1,2 млн кубічних метрів деревини, на сьогодні сировини в три-чотири рази менше. Правильне управління лісовим господарством, боротьба з незаконними рубками, запобігання пожежам - це пріоритет, який потребує злагодженої роботи правоохоронних органів, профільного міністерства, уряду, Держлісагентства та територіальних громад", - зазначив Шмигаль.

Під час робочої поїздки до Житомирської області 15 вересня прем'єр наголосив, що деревообробна галузь є важливою складовою економіки Житомирщини - частка експорту продукції становить майже 20% загального обсягу.

"Інвестиції, нові робочі місця, розвивається економіка регіону, сплачуються податки. Крім того, один зі світових лідерів на меблевому ринку має амбітні плани відкрити виробництво в Україні, що дасть нові можливості для збуту деревообробним компаніям. Зі свого боку держава має створити умови для ефективного розвитку галузі та забезпечити баланс між інтересами бізнесу та збереженням українських лісів для майбутніх поколінь", - зазначив Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА