17:36 17.09.2020

Зеленський сподівається, що правоохоронці викриватимуть хабарників не лише коли "під ними захитається трон"

3 хв читати
Зеленський сподівається, що правоохоронці викриватимуть хабарників не лише коли "під ними захитається трон"

Президент України Володимир Зеленський радий, що правоохоронці знайшли "хабарника" у вищих ешелонах влади, яким виявився народний депутат від "Слуги народу", і зазначає, що вони мають показувати результат не лише тоді, коли "під ними хитається трон" і їм загрожує можлива відставка.

"Коли всі говорять, що дороги - це не ваші обов'язки, в роботу правоохоронних органів не потрібно втручатися, то ось ми і не втручаємося. З вересня минулого року, коли я став президентом і запрацювала Верховна Рада, я зустрічався з усіма правоохоронними органами. Я кажу як є. І ми ставили завдання, що немає "своїх", "рідних і близьких", немає нікого. Якщо людина взяла хоч якийсь хабар, хоч гривню, якщо людина отримала хабар, то має сидіти. Мені однаково, яка це партія, "Слуга народу" або інші партії", - сказав він у четвер на брифінгу під час робочої поїздки до Львівської області.

Зеленський нагадав, що попереджав про це всіх народних депутатів, чиновників і правоохоронців, які часто "кришували" в Україні корупцію.

"Я дуже радий, що знайшли першого хабарника. Хоча я знаю, що багато хабарників серед чиновників, особливо, чесно кажучи, в областях, на місцях. Я радий, що затримали людину, яка в партії "Слуга народу", який завжди говорив, що він такий чесний і порядний. Сьогодні йому дала підозру генеральний прокурор, він її отримав, і обов'язково сяде в тюрму. Тому що очищення влади ми маємо робити, починати з себе, дивитися в очі людям", - наголосив він.

Зеленський вважає, що далеко не всі люди проходять перевірку на міцність владою. "Ось вам приклад, коли у людини міцність тривала, на жаль, протягом одного року. На жаль. І я дуже радий, що він саме з партії "Слуга народу". Тому що люди бачать, що все має бути справедливо, і немає жодних винятків", - зазначив він.

Зеленський хотів би, щоб правоохоронні органи та їхні керівники активізовували свою діяльність не лише після того, як отримали певний сигнал від президента країни і "під ними їхні трони трохи захитаються, і вони можуть залишити свою посаду".

Як повідомлялося, 10 вересня НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 (пособництво, прийняття пропозиції, обіцянки або отримання посадовцем неправомірної вигоди) КК України. Також до генерального прокурора було направлено проект підозри щодо дій нардепа.

У Бюро повідомили, що в рамках розслідування зібрано докази для повідомлення про підозру нардепові в скоєнні злочинів, передбачених ст. 368 КК і ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

У той же день детективи НАБУ за узгодженням із прокурорами САП і за попередньою домовленістю з Офісом генерального прокурора прибули в офіс з метою внесення відомостей до ЄРДР і підписання низки клопотань про проведення слідчих дій стосовно депутата. Також було надано проект повідомлення про підозру, довідку про зібрані докази й матеріали кримінального провадження, що підтверджують обґрунтованість підозри.

Проте, керівник департаменту Офісу генерального прокурора повідомив, що він не бачить достатніх підстав для доповіді генеральному прокуророві про необхідність внесення відомостей щодо можливого скоєння кримінального злочину народним депутатом до ЄРДР.

11 вересня НАБУ повторно направило в Офіс генпрокурора лист про необхідність внесення відомостей до ЄРДР стосовно дій нардепа, проте відповіді надано не було.

15 вересня генпрокурор України Ірина Венедіктова, виступаючи у парламенті, заявила, що поки що немає підстав оголошувати про підозру народному депутату Юрченку.

Того самого дня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заарештував помічника нардепа з альтернативою застави в 1 млн.

У НАБУ ж оприлюднили відеозаписи, що підтверджують їхню позицію щодо справи нардепа Юрченка.

17 вересня Венедіктова підписала підозру Юрченку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА