21:43 17.09.2020

Зеленський на зустрічі з ректорами університетів Львівщини: Необхідно розвивати нові підходи розвитку освітнього процесу

2 хв читати
Зеленський на зустрічі з ректорами університетів Львівщини: Необхідно розвивати нові підходи розвитку освітнього процесу

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками вищих навчальних закладів Львівщини заявив про необхідність розвитку нових підходів освітнього процесу, повідомила прес-служба Офісу президента.

"У сучасному світі, який дуже швидко змінюється і де інформація не менш швидко застаріває, університети не можуть залишатися такими, якими вони були ще 20 або 30 років тому. Потрібні нові підходи, цифровізація, готовність працювати з людьми, які мислять набагато швидше, ніж попередні покоління", - сказав Зеленський.

За його словами, інновації в навчанні дійсно необхідні.

Зокрема, Зеленський зазначив, що пандемія коронавірусу створила низку нових, раніше небачених викликів для української освіти.

"Тому потрібно знаходити всі можливості, щоб працювати і в таких умовах, вчити студентів, тримати їх увагу та інтерес", - сказано в повідомленні.

"Цього можна досягти, якщо держава буде діяти спільно з представниками наших університетів, академій, інститутів", - додав глава держави.

Зі свого боку, завідувач кафедри фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, доктор фармацевтичних наук, професор Роман Лесик порушив питання створення Національного фонду інноваційних освітніх технологій, який на грантовій основі сприяв би розвитку і підтримці інноваційних технологій і впровадження їх в освітній процес. За його словами, це дозволить використовувати досвід і досягнення кращих вищих навчальних закладів і сприятиме зростанню рівня освіти.

Також ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник звернув увагу на важливість будівництва нового гуртожитку для студентів їх вузу, повідомивши, що університету вже виділена земельна ділянка і розроблена проектно-кошторисна документація.

За словами Мельника, в цей університет вступає значна кількість дітей зі Східної України - близько 1 тис. абітурієнтів на рік.

"Щорічно заявки на поселення в гуртожиток подають близько 4 тис. абітурієнтів. Однак університет не має можливості забезпечити гуртожитком усіх іногородніх студентів, які потребують цього", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що прийнятий парламентом держбюджет-2021 загалом дозволить профінансувати будівництво гуртожитку. На будівельні роботи направлено 50 млн грн.

Глава держави зазначив, що до грудня Кабінет міністрів затвердить державну програму відновлення і розвитку мережі гуртожитків для студентів, що дозволить поетапно вирішити це питання.

Зеленський додав, що держава разом із місцевою владою і адміністраціями вузів повинна працювати над поліпшенням матеріально-технічної бази українських університетів і створювати комфортні умови для життя і навчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА