15:59 21.09.2020

"Голос" готує скаргу до НАЗК через проведення партійної конференції "Слуги народу" в КНУ ім. Шевченка

1 хв читати
"Голос" готує скаргу до НАЗК через проведення партійної конференції "Слуги народу" в КНУ ім. Шевченка

 Народний депутат із фракції "Голос" Інна Совсун готує звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за фактом проведення Київської міської партійної конференції "Слуги народу" у внутрішньому дворі Київського національного університету ім. Шевченка.

"Конференція "Слуги народу" у дворі КНУ ім. Шевченка - грубе порушення освітнього законодавства. Тому партія "Голос" готує скаргу до НАЗК. "Слуги" вважають свій захід на території університету законним, адже доки вони офіційно не розпочали передвиборні перегони, вони не агітують, а інформують. Але, згідно з законом про освіту, політичним партіям заборонено проводити не лише агітацію, а й будь-які заходи в освітніх закладах, розміщувати там партійну символіку або назву партій", - зазначено в повідомленні, опублікованому прес-службою партії.

У "Голосі" заявили, що збирають матеріали для НАЗК про перевищення службових повноважень керівництва університету. Для цього депутати фракції направили запити до КНУ, Міносвіти України, Фонду держмайна та до освітнього омбудсмена за фактом проведення конференції.

"Тому ми вимагаємо від партії "Слуга народу" публічних вибачень перед студентською і викладацькою спільнотою КНУ імені Тараса Шевченка", - цитує Совсун прес-служба політсили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА