20:54 24.09.2020

Втручатися у вибори в США в умовах пандемії COVID-19 стало простіше - глава ФБР

1 хв читати
Втручатися у вибори в США в умовах пандемії COVID-19 стало простіше - глава ФБР

Глава Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей попередив Конгрес, що через пандемію з'явилося більше можливостей для іноземного втручання в американські вибори.

"Виборчий цикл цього року на тлі пандемії COVID-19 надає широкі можливості для того, щоб ворожі іноземні дійові особи проводили кампанії з дезінформації та операції щодо втручання", - сказав Рей, виступаючи в Сенаті.

Він зазначив, що подібні операції націлені на те, щоб "посіяти розбрат і кінець кінцем підірвати довіру до наших демократичних інституцій і цінностей".

Рей наголосив, що ФБР є "провідним федеральним агентством, відповідальним за розслідування операцій з іноземного втручання". Він додав, що відомство удосконалило свій підхід для протистояння таким діям інших держав.

"Наші зусилля ґрунтуються на тристоронньому підході, який включає розслідування та операції, обмін інформацією і розвідданими, а також тісну співпрацю з приватним сектором", - сказав він.

Раніше у вересні Рей заявив, що у Вашингтоні спостерігають за активними діями Росії з втручання в президентську кампанію 2020 року в США. За словами Рея, ці спроби передусім спрямовані на те, щоб "знеславити колишнього віце-президента США Джо Байдена".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА