10:33 25.09.2020

За нардепа Юрченка внесли заставу - ВАКС

3 хв читати
За нардепа Юрченка внесли заставу - ВАКС

За підозрюваного у хабарництві народного депутата Олександра Юрченка, взятого під варту з альтернативною заставою в 3 млн грн, внесли необхідну суму, повідомили у Вищому антикорупційному суді.

"Учора внесено заставу в повному обсязі", - сказала в п'ятницю вранці агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби ВАКС Олеся Чемерис.

Вона додала, що Юрченку видано довідку про внесення застави, що є підставою для того, щоб залишити СІЗО.

Як повідомлялося, 10 вересня НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 (пособництво, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Також до генерального прокурора було направлено проект підозри стосовно дій нардепа.

У бюро повідомили, що в рамках розслідування зібрано докази для повідомлення про підозру нардепу у вчиненні злочинів, передбачених ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Того самого дня детективи НАБУ за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за попередньою домовленістю з Офісом генпрокурора прибули до офісу з метою внесення відомостей до ЄРДР і підписання низки клопотань щодо проведення слідчих дій стосовно депутата. Також було надано проект повідомлення про підозру, довідку про зібрані докази і матеріали кримінального провадження, що підтверджують обґрунтованість підозри.

Проте керівник департаменту Офісу генпрокурора повідомив, що він не вбачає достатніх підстав для доповіді генеральному прокурору про необхідність внесення відомостей про можливе скоєння кримінального злочину народним депутатом до ЄРДР.

11 вересня НАБУ повторно надіслало в Офіс генпрокурора лист про необхідність внесення відомостей до ЄРДР стосовно дій нардепа, проте відповіді надано не було.

15 вересня генпрокурор України Ірина Венедіктова, виступаючи в парламенті, заявила, що наразі немає підстав оголошувати про підозру народному депутату Юрченку.

Того самого дня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заарештував помічника нардепа з альтернативою застави в 1 млн грн. У НАБУ ж оприлюднили відеозаписи, що підтверджують їхню позицію стосовно справи нардепа Юрченка.

17 вересня Венедіктова підписала підозру Юрченку.

18 вересня ВАКС відклав до 21 вересня засідання з обрання запобіжного заходу Юрченку через його неявку у зв'язку з нібито контактом з особою з підтвердженим COVID-19.

21 вересня ВАКС обрав для Юрченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3 млн грн. "Клопотання детектива задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Юрченка... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 листопада 2020 року у рамках терміну досудового розслідування. Взяти підозрюваного Юрченка... під варту в залі суду. Визначити підозрюваному заставу... в сумі 3 млн 1 тис. 656 грн", - ідеться в рішенні суду.

У разі внесення застави на Юрченка покладаються такі зобов'язання: носити електронний засіб контролю, прибувати до детектива за першим викликом, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, здати документи для виїзду за кордон.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА