12:35 27.09.2020

У партії "Слуга народу" перевіряють звинувачення нардепа Галушка

2 хв читати
У партії "Слуга народу" перевіряють звинувачення нардепа Галушка

У партії "Слуга народу" вивчають інформацію про те, що всі місця в списку цієї політсили в окрузі №97 в Київській області нібито продані, про що у своєму відеозверненні заявив народний депутат від однойменної фракції Микола Галушко.

"26 вересня згаданий депутат виклав у соцмережі відеозвернення до Президента України, в якому зазначив, що всі місця в списку "Слуги Народу" на окрузі № 97 у Київській області нібито були продані. Це дуже серйозні звинувачення, оскільки "договорняки" та торгівля місцями у списках суперечать моральним принципам нашої команди. Тому служба безпеки партії вже почала відповідні перевірки", – йдеться в офіційній заяві партії на сторінці в соцмережі Facebook в неділю.

У політсилі також перевіряють факти, які навів керівник Київської обласної організації партії "Слуга народу" Олександр Дубинський. За його даними, Галушко зустрічався з політичними опонентами "Слуги народу" в окрузі №97 і, ймовірно, мав намір внести цих людей у список на місцеві вибори.

"Керівництво партії «Слуга Народу» довіряє партійним командам у регіонах. Тому все, що можна вирішити в місцевому партійному осередку, вирішується там. Водночас вищі керівні органи і особи мають достатньо інструментів впливу на керівництво осередків – і вони ними неодмінно скористаються, якщо факти "продажу місць" підтвердяться", – наголошується в заяві.

Щодо намірів нардепа Галушка вийти з партії "Слуга народу" в політсилі зазначили: коли від нього надійде офіційна письмова заява про це, керівні органи партії розглянуть її у відповідному статутному порядку. Водночас про вихід Галушка з фракції "Слуга народу" в парламенті не йдеться.

Як повідомлялося, 26 вересня народний депутат від фракції "Слуга народу" Микола Галушко заявив, що виходить з партії.

У своєму відеозверненні до Президента України Володимира Зеленського він стверджував, що всі місця в списку "Слуги народу" в його окрузі продані.

"...на місцевих виборах місця в списках від Партії "Слуга народу" були продані. І заклик йти на вибори боротися з корупціонерами і старими елітами, на жаль, просто слова. Для цього достатньо відкрити список кандидатів від партії "Слуга народу" в моєму окрузі. У таких політичних виборах ні я, ні моя команда брати участь не будемо. Тому я, Галушко Микола Леонідович, офіційно заявляю про вихід з партії "Слуга народу", – підкреслив нардеп.

Галушко виграв вибори депутата Верховної Ради в 97-му округу (центр – Бровари Київської області).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА