Вибори

Представники "Пропозиції" проведуть акцію біля ЦВК через ситуацію з мером Умані

Мери низки обласних центрів та кандидати від партії "Пропозиція" з усіх регіонів України в понеділок проведуть акцію протесту "Право на вибір" біля Центральної виборчої комісії, а також мають намір рушити до Офісу президента з вимогою забезпечити чесні вибори.

Як повідомляється на сайті партії "Пропозиція", причина проведення такої акції полягає в тому, що одного з лідерів політсили - мера Умані (Черкаська обл.) Олександра Цебрія – тервиборчком зняв із виборів "з порушенням усіх норм законодавства". При цьому комісія зареєструвала одразу двох клонів міського голови. Також безпідставно не зареєстрували представників партії в Енергодарську міську раду та Івано-Франківську обласну раду, вказали в партії.

"Пропозиція" вимагає поновити порушені виборчі права представників політичної партії, зареєструвати їх для участі у місцевих виборах, розформувати Уманську ТВК та притягнути до відповідальності усіх винних членів комісії", - йдеться в повідомленні.

До Києва прибудуть мери обласних центрів: мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Кропивницького Андрій Райкович, мер Чернівців Олексій Каспрук та перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад, лідер виборчого списку від партії "Пропозиція" до Київської обласної ради Іван Фурсенко.

Акція біля ЦВК запланована на 13.00. А о 14.00 мітингувальники рушать колоною до Офісу президента, де вимагатимуть у гаранта Конституції "втрутитись у ситуацію і забезпечити чесні вибори".

Партію "Пропозиція" створили мери низки обласних центрів і міст районного значення

Як повідомлялося, Уманська міська територіальна виборча комісія відмовилася реєструвати чинного мера Олександра Цебрія як кандидата на цю посаду, проте погодилася на реєстрацію двох його тезок.

За словами міського голови Умані, ТВК ухвалила рішення дати можливість балотуватися його тезкам – "людям, які місяць тому змінили прізвище, ім'я та по батькові, щоб балотуватися на посаду міського голови". Однак йому самому комісія відмовила в реєстрації як кандидата.

Громадянська мережа "Опора" повідомила, що ТВК зареєструвала кандидатами на посаду мера Умані двох тезок нинішнього міського голови. Причому імена і прізвища вони змінили в червні та липні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ