12:27 28.09.2020

За крісло мера Ужгорода поборються три кандидати на ім’я Богдан Андріїв, зокрема нинішній голова

2 хв читати
За крісло мера Ужгорода поборються три кандидати на ім’я Богдан Андріїв, зокрема нинішній голова

 Ужгородська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатами на посаду мера Ужгорода Богдана Євстафійовича Андріїва, який є нинішнім міським головою, а також Богдана Михайловича Андріїва і Богдана Ярославовича Андріїва, повідомила Громадянська мережа "ОПОРА".

Усі троє кандидатів балотуються як самовисуванці.

Богдан Євстафійович Андріїв обіймає посаду міського голови Ужгорода з 16 листопада 2015 року. Тоді суб'єктом його висунвання була партія "Відродження". У 2019 році він балотувався в народні депутати від політсили "Опозиційний блок" і займав сьому позицію в списку.

Публічну інформацію про діяльність двох інших Богданів Андріївих поки що з'ясувати не вдалося. Тому в мережі "ОПОРА" припускають, що ці два кандидати зареєстровані як технічні.

У факті реєстрації кандидатів з однаковим прізвищем порушення законодавства немає. Утім, якщо із цього приводу будуть заяви в поліцію або у правоохоронців виникнуть інші підстави звернути увагу на цей факт, то завдання правоохоронців, а згодом - суду з'ясувати: чи не платив хтось кандидату гроші за те, щоб він зареєструвався. Якщо відповідь ствердна, то це ознаки злочину за статтею 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця або кандидата) або за статтею 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права, поєднане з обманом).

Як відомо, в Умані (Черкаська обл.) ТВК зареєструвала кандидатами на посаду мера двох тезок нинішнього міського голови Олександра Цебрія. Причому імена і прізвища вони змінили в червні та липні цього року. Самого мера як кандидата комісія реєструвати відмовилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА