Вибори

Законопроекту "Про столицю" на порядку денному поточного тижня Ради немає - Корнієнко

Законопроекту "Про внесення змін до закону України про столицю – місто-герой Київ" немає на порядку денному поточного пленарного тижня Верховної Ради, заявляє перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Я не бачив його цього тижня, чесно кажучи, коли ми обговорювали порядок денний на погоджувальній раді", - сказав Корнієнко на брифінгу в понеділок у Києві.

На його думку, цей законопроект потрібно ухвалювати якнайшвидше.

"Справді, ми хотіли б - у нас є така позиція, і в пані Верещук, нашого кандидата на посаду київського міського голови, є позиція депутатів-мажоритарників, є позиція комітету й наша позиція, моя особисто - нам слід було б цей закон якнайшвидше ухвалити. Відбудеться це до виборів чи ні - треба дивитися", - сказав Корнієнко.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила законопроект №2143-3 "Про внесення змін до закону України про столицю – місто-герой Київ" у першому читанні 244 голосами. Він передбачає розподіл повноважень і посад київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) і знову вводить районні державні адміністрації в столиці.

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що законопроект №2143-3, внесений групою народних депутатів із фракції "Слуга народу" на чолі з Олександром Ткаченком, є прикриттям неконституційної зміни влади в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ