Вибори

За крісло мера Рахова на Закарпатті змагатимуться троє кандидатів з прізвищем Медвідь – "Опора"

Рахівська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатами на міського голову Рахова трьох осіб з прізвищем Медвідь, повідомляє громадянська мережа "Опора".

Так, зареєстрованим є Віктор Медвідь (балотується від партії "Слуга народу"). У 2015 році його обрали міським головою Рахова від партії "Єдиний центр". Однак у грудні 2019 року Медвідя призначили головою Рахівської районної адміністрації.

Також кандидатами на посаду міського голови Рахова зареєстрували Олександра Анатолійовича Медвідя та Олександра Олександровича Медвідя (обидва – самовисуванці). Публічної інформації про політичну чи громадську діяльність цих двох кандидатів у мережі наразі немає.

"Це може свідчити про застосування у виборчому процесі щодо Рахівської громади технології так званих кандидатів-двійників. У самому факті трьох кандидатів з однаковими прізвищами порушень закону немає, втім, якщо правоохоронці з’ясують, що хтось навмисне організував реєстрацію кандидатів-однофамільців, у тому числі за матеріальну винагороду, то тут уже ознаки кримінального правопорушення у контексті підкупу кандидата або перешкоджання діяльності кандидата, поєднане із обманом", - зазначив координатор спостереження громадянської мережі "Опора" за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ