Вибори

Жителі Тернополя хочуть бачити в облраді "Євросолідарність", "Свободу", "Слугу народу" та "За майбутнє"

Лідерами рейтингу на виборах до Тернопільської обласної ради є партії "Європейська солідарність", "Свобода", "Слуга народу" та "За майбутнє", про що свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" серед жителів Тернополя.

Згідно з даними, оприлюдненими у вівторок, за "Євросолідарність" і "Свободу" на виборах до облради готові віддати голос по 20,2% серед тих, хто буде голосувати та визначився з вибором.

Далі у рейтингу партія "Слуга народу" – її готові підтримати 15,4% - та партія "За майбутнє" з 13,6%. На межі прохідного бар’єру – "Батьківщина" та "Сила людей" з рейтингом 5,1% та 4,0% відповідно, ще по 3,5% готові проголосувати за "Голос" та Українську Галицьку партію, 2,5% - за партію "Сила і честь".

Рейтинг інших партій менше 3%, близько 17% ще не визначились із вибором.

Антирейтинг до обласної ради так само очолюють "Слуга народу" та "Опозиційна платформа", за які третина виборців у жодному разі б не проголосували. Ще 18% виборців ніколи б не голосували за "Європейську солідарність", 15% - "Батьківщину", 13% - УДАР, 12% - Радикальну партію, 9% – "За майбутнє", 8% – "Свободу", по 6-7% – за партії "Довіра", "Голос", "Сила людей" і "Сила і честь".

69% респондентів відповіли, що однозначно візьмуть участь у місцевих виборах, ще 11% - скоріше візьмуть участь, близько 18% - малоймовірно або точно не голосуватимуть.

Опитування проводилося 9-17 вересня серед жителів Тернополя віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 654 респондентів (похибка не більше 3,8%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ