12:47 01.10.2020

КМДА доручила розпочати у Києві комплексну профілактику від захворювань на грип та ГРВІ

2 хв читати
КМДА доручила розпочати у Києві комплексну профілактику від захворювань на грип та ГРВІ

 Для запобігання зростанню захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції Київська міська державна адміністрація доручила профільним департаментам забезпечити профілактичні заходи для захисту киян.

Як повідомляє у четвер прес-служба КМДА, відповідні вимоги затверджені розпорядженням міськадміністрації №1526.

Зокрема, Департаменту охорони здоров'я доручено організувати:

- створення в комунальних медичних закладах необхідних запасів противірусних, лікувальних препаратів, антисептичних та дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту медпрацівників;

- проведення підвищення кваліфікації медичних працівників із питань діагностики, лікування та профілактики захворюваності на грип і ГРВІ;

- збір і доставку із закладів охорони здоров’я, що здійснюють дозорний епідеміологічний нагляд за грипом, зразків від пацієнтів, стан яких відповідає визначенню грипоподібного захворювання (ГПЗ) та тяжкій гострій респіраторній інфекції (ТГРІ) для моніторингу циркуляції вірусів грипу на території Києва;

- забезпечення своєчасно і в повному обсязі збору інформації про захворюваність на грип та ГРВІ, кількість госпіталізованих осіб для передачі відповідних даних до державної установи "Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Департамент освіти і науки також має подбати про вологе прибирання і дезінфекцію приміщень та обладнання в школах і дитсадках наприкінці робочого дня або зміни (при двозмінній організації освітнього процесу).

Проводити вологе прибирання і в пасажирському транспорті - після закінчення робочої зміни.

Районні держадміністрації мають здійснити комплекс робіт для підтримання необхідного температурного режиму в дитячих, освітніх, лікувально-профілактичних закладах, житлових приміщеннях тощо.

"А пасажирському транспорту взагалі заборонять виходити на лінію з несправною опалювальною системою", - додали в КМДА.

КП "Фармація" доручено забезпечити підпорядковані аптечні заклади достатньою кількістю противірусних і лікувальних засобів неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ, а також засобів індивідуального захисту (маски, гумові рукавички тощо).

У міжепідемічний період захворюваності на грип та ГРВІ 2020-2021 років профільні структури організують проведення передсезонної імунопрофілактики грипу в групах ризику і проведення профілактичних щеплень медичним працівникам, що надають первинну та екстрену медичну допомогу, працівникам приймальних відділень закладів охорони здоров’я, працівникам і вихованцям будинків дитини, мешканцям.

"За даними Державної установи "Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України", протягом епідемічного сезону 2019-2020 років в Україні зареєстровано 4,9 млн випадків захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Серед захворілих - 65,3% - діти віком до 17 років. Було зареєстровано 71 летальний випадок. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА