20:19 05.10.2020

Голову й трьох суддів ОАСК викликають до НАБУ на 9 і 12 жовтня

2 хв читати
Голову й трьох суддів ОАСК викликають до НАБУ на 9 і 12 жовтня

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликало голову Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка та суддів Євгена Аблова, Ігоря Погрібніченка та Володимира Келеберду для участі в процесуальних діях на 9 і 12 жовтня.

"Вам необхідно прибути 09.10.2020 і 12.10.2020 до НАБУ за адресою м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для участі в проведенні слідчих (розшукових) та процесуальних дій як підозрюваний, вручення процесуальних документів тощо, в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №52019000000000522 від 21.06.2019", - йдеться в текстах усіх чотирьох повісток, розміщених на сайті НАБУ.

Як повідомлялося, 11 серпня НАБУ оголосило в розшук підозрюваних, які, діючи в межах злочинної організації на чолі з головою Окружного адміністративного суду м. Києва, мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створенням штучних перешкод у їхній роботі.

Згідно з інформацією на сайті НАБУ, в розшук оголошені: голова ОАСК Павло Вовк, заступник голови ОАСК Володимир Келеберда, судді цього суду Олексій Огурцов, Ігор Погрібніченко та Ігор Качур, а також члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Микола Сірош та Сергій Остапець.

17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям, а також керівникові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Зазначалося, що "триває процес вручення підозр іще чотирьом особам". Голові ОАСК інкримінують ч.3 ст.27, ст.351-2 (організація перешкоджання діяльності ВРП, ВККСУ), ч.3 ст.27 ч.2 ст.375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл. "Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із наперед визначеним результатом.

Згодом НАБУ оприлюднило відеосюжет, в якому йдеться, зокрема, про п'ять епізодів задокументованої протиправної діяльності суддів ОАСК та інших судів. 21 липня було оприлюднено ще один сюжет, до якого ввійшли матеріали про навмисне перешкоджання головою ОАСК проведенню конкурсу на посаду голови Державної судової адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА