10:59 09.10.2020

"Укрпошта", Мінінфраструктури та Мінцифри співпрацюватимуть для цифрової трансформації поштового оператора

2 хв читати
"Укрпошта", Мінінфраструктури та Мінцифри співпрацюватимуть для цифрової трансформації поштового оператора

АТ "Укрпошта", Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації України підписали меморандум про взаємодію і співпрацю.

Як повідомила прес-служба "Укрпошти" в п'ятницю, документ є основою для подальшого напрацювання переліку спільних кроків у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв'язку.

"Уже сьогодні громадяни мають можливість отримати посилку, надавши працівнику "Укрпошти" цифровий документ у застосунку "Дія". І це тільки перші спільні кроки. У подальшому ми плануємо оцифрувати всі адміністративні послуги у сферах транспорту та зробити послуги поштового зв'язку швидкими та доступними для громадян і бізнесу", - наводить прес-служба "Укрпошти" слова віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У планах також забезпечити взаємодію між ЦНАП (центр надання адміністративних послуг - ІФ) і відділеннями "Укрпошти" та впровадити можливість електронної ідентифікації клієнтів поштового оператора, додав міністр.

У свою чергу гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський уточнив, що нині вже відбувається цифровізація поштової сфери. За його даними, у 2016 році із понад 11 тис. відділень лише 20% мали комп'ютер, а нині вже комп’ютеризовані всі поштові відділення в населених пунктах, де проживає понад 2 тис. людей.

"Наразі здійснюємо закупівлю нової ERP-системи для налагодження внутрішніх процесів. На черзі - нова фронт-система для автоматизації всіх процесів у відділеннях та роботи операторів, щоб підвищити якість послуг та скоротити час операцій. Третім етапом стане впровадження CRM-системи. І це означає не лише повний перехід "Укрпошти" на сучасні послуги, а й цифровізацію зокрема і найвіддаленіших куточків України, де поштові відділення - це єдина можливість скористатися логістичними, фінансовими або торговельними послугами", - додав він.

У повідомленні зазначено, що серед напрямів співпраці у рамках меморандуму - запровадження інструментів надійної та зручної ідентифікації клієнтів АТ "Укрпошта" через інтегровану систему електронної ідентифікації, підвищення якості надання та доступності адмінпослуг і послуг поштового зв'язку, покращення позицій України в рейтингу електронної участі ООН, а також розвиток інноваційних технологій у сфері поштового зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА