18:03 15.10.2020

У будинку на Позняках, де влітку стався вибух, виявлено арсенал зброї, власника квартири затримано

2 хв читати

Рятувальники знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухонебезпечні рідини в одній із квартир відселеного будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві, де влітку стався вибух, повідомили в департаменті муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації.

"Учора, 14 жовтня, приблизно о 14:00, під час проведення робіт із повернення речей мешканців будинку на Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із квартир знайдено нелегальну вогнепальну зброю. Зокрема, з квартири вилучено пістолети, рушниці, боєприпаси та ємності, попередньо, з вибухонебезпечною речовиною", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в четвер.

Відкрито кримінальне провадження. Вилучену зброю, боєприпаси і ємності передано до поліції для проведення слідчих дій. Власника квартири затримано.

У КМДА також повідомили, що рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" 13 жовтня розпочали пошук та повернення особистих речей мешканцям відселеного будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, пошкодженого внаслідок вибуху в червні поточного року.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо газоповітряної суміші, без подальшого горіння. Унаслідок вибуху п'ять осіб загинули, п'ять отримали травми. Були пошкоджені 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровані 125 громадян. Були зруйновані 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Міський голова столиці Віталій Кличко розпорядився виділити потерпілим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках компенсації, а також повідомив, що будинок буде повністю демонтовано.

Начальник управління питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук повідомив, що перед початком демонтажу постраждалого внаслідок вибуху будинку на Позняках у Києві на будівлю буде встановлено додаткові конструкції, щоб уникнути нових обвалів. Після того, як кріплення було встановлено, розпочався процес винесення особистих речей жителів зі зруйнованих квартир. Після того, як усе майно буде винесено, розпочнеться демонтаж будівлі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА