17:40 16.10.2020

У Києві розпочали підключення будинків до тепла, воно займе приблизно сім днів

1 хв читати
У Києві розпочали підключення будинків до тепла, воно займе приблизно сім днів

У Києві розпочали підключення будинків до тепла і станом на 16:00 тепло отримали 7,8% житлового фонду (775 будинків), повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації у п'ятницю ввечері.

"Заклади соціальної сфери підключаються до опалення за індивідуальними заявками їхнього керівництва. На зазначену годину тепло вже отримують: 1,5% лікарень (5) та 0,4% від загальної кількості дитсадків (2)", - йдеться у повідомленні.

У міськадміністрації також додали, що увімкнення опалення усім споживачам за більш стислі терміни неможливе. Різке збільшення теплового навантаження - температури теплоносія й тиску - може призвести до аварійних пошкоджень. Тому розгортання системи відбувається поступово.

"Інформуємо, що в столиці функціонує одна з найбільших централізованих систем теплопостачання в Європі: три потужні теплоелектроцентралі, майже 200 котельних та понад 2,7 тисяч кілометрів теплових мереж. Відповідно до технологічних норм, розгортання такої системи займає приблизно сім днів. Тому місто ухвалило рішення про старт опалювального сезону 16 жовтня, враховуючи прогноз про різке похолодання з наступного тижня", - йдеться у повідомленні.

У КМДА нагадали, що наступного тижня за прогнозами Укргідрометцентру суттєво знизиться температура повітря.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА