11:23 19.10.2020

"Лист СБУ" до "Євросолідарності" був провокацією російського походження з метою публічної дискредитації служби – "ОПОРА"

2 хв читати
"Лист СБУ" до "Євросолідарності" був провокацією російського походження з метою публічної дискредитації служби – "ОПОРА"

Лист нібито Служби безпеки України до партії "Європейська солідарність" з проханням про надання інформації щодо кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області, про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата і про джерела їх походження є імітацією зловмисниками російського походження і може бути одним із вірогідних свідчень втручання Росії у виборчий процес в Україні, заявляють у Громадянській мережі "ОПОРА".

"Щодо отриманих даних "ОПОРА" заручилась експертизою двох незалежних між собою організацій, а саме Лабораторії цифрової безпеки (Україна) та Міжнародного центру оборони та безпеки (Естонія), висновки яких підтверджують факт імітації зловмисниками російського походження листування з незаконними вимогами з боку СБУ, спрямованими до партії "Європейська солідарність". Фактично, це була провокація, метою якої стала публічна дискредитація СБУ, а також публічне протистояння між учасниками виборчого процесу та органами влади в Україні", - йдеться в повідомленні "ОПОРИ", оприлюдненому у вівторок.

У Громадянській мережі додають, що виявлений факт "є одним із можливих свідчень втручання Росії у виборчий процес в Україні".

У зв'язку з цим "ОПОРА", у свою чергу, закликає Службу безпеки України і Департамент кіберполіції розслідувати цей інцидент із метою встановлення походження цього листа і його відправника, а не обмежуватися публічними заявами.

Як повідомлялося, 6 жовтня на сайті партії "Європейська солідарність" фотокопія листа на ім'я лідера цієї політсили Петра Порошенка з проханням про надання інформації стосовно кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області, про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата та про джерела їх походження. Лист підписаний в.о. начальника Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Євгеном Русіновим.

Народний депутат від фракції "Євросолідарність" Олексій Гончаренко уточнив, що лист було отримано електронною поштою, після чого в партії зв'язалися з Управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях і отримали підтвердження існування листа й того, що Русінов працює в цьому управлінні.

Гончаренко наголосив, що партія розцінює це як політичний тиск на опозицію, у зв'язку з чим вимагає від СБУ України провести розслідування щодо листа.

Того самого дня в СБУ спростували заяву нардепів фракції "Євросолідарність" про нібито тиск із боку служби і що вимагали від партії надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА