12:43 19.10.2020

Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на COVID-19 - Кличко

2 хв читати
Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на COVID-19 - Кличко

Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Місто сьогодні самостійно і готує додаткові ліжка в лікарнях, і обладнує відділення, і виділяє кошти з резервного фонду столиці, - робить усе, щоб захистити здоров'я і життя киян", - наголосив Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок.

Він зазначив, що відповідей на звернення міської влади з прийому хворих киян до обладнаних лікарень із медперсоналом Академії медичних наук, МОЗ та відомчих медичних закладів, столиця від уряду досі не отримала.

Зате днями Київ отримав доручення від МОЗ про забезпечення в опорних лікарнях 80% ліжок киснем.

"Для цього держава виділила Києву - поки що на папері - 29,6 млн грн. І визначила, що ці роботи ми маємо виконати до 1 листопада. Водночас уряд не вніс жодних змін до порядку закупівель робіт із капітального ремонту щодо спрощення цієї процедури. А сьогодні тільки процедура закупівлі займає близько двох місяців! І якщо врахувати ще і ремонтні роботи, то до 1 листопада встигнути - нереально", - наголосив мер Києва.

Він зазначив, що таке доручення від Кабміну отримали всі регіони. І, з огляду на те, що кошти досі не надійшли, то "допомогою" держави назвати це складно.

Водночас Київ постійно самостійно працює над організацією налагодженої системи кисневого постачання, а також забезпеченням кисневими концентраторами опорних лікарень. Адже це є однією з умов для прийому хворих на коронавірус. З початку року на ці цілі місто з бюджету виділило майже 14 млн грн.

"Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, постійно збільшується. Тому місто вже розгорнуло майже 2 800 ліжок в 22 столичних лікарнях. 19 із цих лікарень уже приймають пацієнтів із вірусом. Три лікарні готуються й облаштовують відділення для лікування хворих на COVID-19. Це Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і столичні лікарні №12 і 18", - сказав Кличко.

Він повідомив, що в стаціонарах столичних медзакладів сьогодні лікуються 1 761 хворий на коронавірус. Із них 29 дітей, 367 пацієнтів - у важкому стані, 621 отримує кисневу підтримку, 31 - під апаратами ШВЛ.

Ще 173 пацієнти перебувають у лікарнях з підозрою на коронавірус. Пневмонію в столичних медзакладах лікують 560 хворих.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА