09:55 20.10.2020

Думки українців про опитування 25 жовтня розділилися: 43% довірятимуть результатам, 41% - ні

2 хв читати
Думки українців про опитування 25 жовтня розділилися: 43% довірятимуть результатам, 41% - ні

Результатам анонсованого президентом України Володимиром Зеленським всенародного опитування, запланованого на день місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, довірятимуть 43% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Водночас 41% респондентів заявив, що не довірятиме результатам опитування. 15,1% не визначилися зі ставленням до опитування.

Зазначено, що результати опитування за регіонами зберігають аналогічну пропорцію, водночас кількість осіб, що довіряють результатам опитування, дещо більша на заході (46,7% тих, що довіряють, проти 36,3% тих, що не довіряють) і нижче в південних областях (37,8% тих, що довіряють проти 48,3% тих, що не довіряють).

Також респондентам під час опитування пропонували обрати одну з інтерпретацій опитування президента: це щирий намір почути думку більшості чи політична технологія для досягнення власних цілей. Думки респондентів розділилися порівну: 44% вважають, що це - щирий намір, 44,1% - що це політична технологія. 11,2% респондентів не визначилися з відповіддю.

При цьому розподіл результатів за регіонами свідчить, що більш позитивно проведення опитування оцінюють у західних областях (50% респондентів, що вибрали варіант "щирий намір", проти 41,6% осіб, що обрали варіант "політтехнологія"), найменш позитивно - на сході, зокрема на Донбасі (40,4% проти 47,9%).

Загалом, згідно з результатами дослідження, взяти участь у президентському опитуванні планують 54,6% респондентів. 35,8% заявили, що не планують цього робити, 9,3% не визначилися. Частка тих, хто вирішив брати участь в опитуванні, перевищує 50% в усіх регіонах країни: найбільше осіб, що планують узяти участь, на заході - 58,5%, найменше - на сході (50,7%).

Опитування проводили методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення віком 18 років і старше. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 505 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 4,5% для показників, близьких до 50%, і 2,7% для показників, близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА