15:51 20.10.2020

Виступати з посланням президента за п’ять днів до місцевих виборів не дуже правильно - думка

2 хв читати

Рішення виступати у Верховній Раді з посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України незадовго до місцевих виборів було не дуже правильним рішенням для президента України Володимира Зеленського, це краще було зробити після виборчого процесу, вважає політичний експерт, директор Українського інституту політики Руслан Бортнік.

"Мені здається, що реалізовувати це послання за п’ять днів до місцевих виборів не дуже правильно. Можливо, необхідно було виступити з цим посланням після виборів, тим більше, що це послання чекало ще з лютого цього року. Реалізація цього послання до місцевих виборів дає змогу критикувати президента з точки зору того, що його тези будуть використані у виборчій кампанії партії "Слуга народу", - сказав Бортнік у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" за результатами щорічного послання президента до Верховної Ради.

За словами експерта, таким посланням президент бере на себе інформаційну ініціативу в останні дні виборів.

"Це некоректно, дату було обрано погано", - наголосив він.

Бортнік зазначив, що, безумовно, Зеленський є талановитим і харизматичним спікером, але цього разу виглядав схвильовано. "Я гадаю, що його виступ непогано сприйняло суспільство. Незважаючи на те, що раніше йому вдавалося і краще", - зазначив експерт.

Що стосується самого послання, то, на думку Бортніка, президент не розуміє сенс цього заходу. "Президент мав виступати з посланням про зовнішній і внутрішній стан України. Водночас ми сьогодні побачили такий звітно-виборчий виступ Володимира Зеленського, де він, фактично, розповідав про те, що йому вдалося, що не вдалося і чому. Це дещо інший формат", - вважає експерт.

На його думку, виступ був скомбінований хаотично і було враження, що це просто декілька текстів, написаних різними людьми або інституціями.

Крім того, на думку Бортніка, президент так і не дав відповідей на те, "де перебуває наша країна, що з нею сталося за цей рік, і, головне, куди вона рухається".

Зокрема, на думку експерта, у посланні немає відповідей на запити про: стратегії із боротьби з корупцією, підвищення якості життя українців. Також немає аналізу помилок і висновків, зокрема кадрових, які очікувалися за результатами цього послання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА