17:16 20.10.2020

Зеленському показали результати доклінічної фази дослідження українського кандидата у вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Зеленському показали результати доклінічної фази дослідження українського кандидата у вакцини проти COVID-19

Під головуванням президента України Володимира Зеленського відбулася нарада, на якій були присутні вчені, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

"Розробники представили главі держави результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу", - повідомляє прес-служба президента у вівторок.

На нараді обговорили, хто, коли і в які терміни забезпечить проходження клінічних фаз, а також логістику майбутньої співпраці всіх причетних відомств для забезпечення виготовлення вакцини та її використання у разі успішного проходження усіх фаз.

Один із розробників – міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов – зазначив, що нинішня розробка дає змогу припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують. Він додав, що є дуже позитивним фактом те, що досі в Україні не було стрибка летальності порівняно зі зростанням кількості хворих.

Зеленський відзначив історичність цієї зустрічі та розробки.

"Я надзвичайно радий, що ця зустріч відбулася. Йдеться і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію", - сказав він.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв усіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх подальших фаз.

"Про деталі та подальші кроки у проходженні фаз дослідження вакцини повідомлятиметься відповідно до можливостей розкриття інформації", - додали в прес-службі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА