17:50 20.10.2020

Керівники відомств із питань безпеки України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі "Люблінського трикутника" - Данілов

1 хв читати
Керівники відомств із питань безпеки України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі "Люблінського трикутника" - Данілов

Керівники відомств із питань безпеки України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі "Люблінського трикутника", заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов.

Як повідомляє апарат РНБО України, Данілов провів зустріч із послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом (Valdemaras Sarapinas).

"Можливе посилення впливу РФ – виклик для України, Литви та Польщі. Наша співпраця є важливою для збереження миру і спокою у регіоні", - сказав Данілов.

Секретар РНБО також зазначив, що результати президентських виборів у Білорусі впливатимуть на безпеку в Європі, зокрема з огляду на російський фактор.

Данілов звернув увагу на ситуацію в регіоні Нагорного Карабаху, зазначивши, що в апараті РНБО України уважно стежать за перебігом подій, зокрема аналізують застосування високоточної зброї (ВТЗ), насамперед безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

У свою чергу посол запевнив, що Литва і надалі підтримуватиме Україну в її протистоянні з РФ, а також її європейські та євроатлантичні прагнення. Також Литва готова послідовно надавати Україні допомогу у військовій сфері.

"У цьому контексті сторони назвали успішною співпрацю у форматі спільної литовсько-польсько-української бригади (УКРЛІТПОЛБРИГ) і висловилися за активізацію тристоронньої співпраці у цьому форматі", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА