18:05 20.10.2020

Технологія "виборчого туризму" може спотворити результати виборів - КВУ

2 хв читати
Технологія "виборчого туризму" може спотворити результати виборів - КВУ

Представники "Комітету виборців України" фіксують аномальне зростання кількості виборців у більше ніж 20 громадах, що може свідчити про використання технології "виборчого туризму", метою якої є спотворення результатів виборів в окремих громадах.

На прес-конференції у вівторок голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що цілі групи виборців могли змінити виборчу адресу в результаті фінансової мотивації, тому в день голосування вони можуть організовано прибувати до громад і голосувати за певних кандидатів чи політичні сили.

"Найбільша кількість "виборчих туристів" - у курортній Кароліно-Бугазькій ОТГ в Одеській області. У вересні кількість виборців у громаді зросла майже на 13% - з 4 097 до 4 610. Якщо вони організовано візьмуть участь у голосуванні, це означає, що за явки майже 40% кожен четвертий виборець може бути учасником схеми зі спотворення результатів виборів", - зазначив він.

Кошель розповів, що протягом місяця різко зросла кількість виборців у Фонтанській сільській громаді в Одеській області (плюс 745 нових виборців), Слобідсько-Кульчієвецькій громаді Хмельницької області (плюс 239), Студеніківській (плюс 183) і Козинській (плюс 171) громадах у Київській області.

За його словами, в умовах гострої конкуренції навіть декілька десятків голосів фінансово мотивованих "виборчих туристів" можуть вплинути на результати голосування. Коли ж до таких схем включають сотні виборців - це прямий шлях до фальсифікацій.

"Тому не виключено, що в день виборів ми можемо побачити спроби блокування роботи таких груп, зокрема силовим шляхом", - зазначив Кошель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА