18:50 20.10.2020

Екс-акціонер ПриватБанку Боголюбов подав три позови до Господарського суду Києва проти банку

2 хв читати
Екс-акціонер ПриватБанку Боголюбов подав три позови до Господарського суду Києва проти банку

Екс-акціонер нині державного ПриватБанку (Київ) Геннадій Боголюбов 15 жовтня подав три позови до Господарського суду Києва проти банку, свідчать дані, розміщені на порталі судової влади.

Згідно з ними, відповідачами у справі №910/15737/20 за позовом Боголюбова, предметом якого є визнання недійсним договору, виступають Кабінет Міністрів, ПриватБанк, Укргазбанк, Міністерство фінансів і Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО). Суддею призначено Тетяну Ващенко.

Справу №910/15738/20 за позовом до Кабміну та ПриватБанку про визначення розміру статутного капіталу та розміру частки акцій було розподілено на суддю Євгена Павленка.

Третю справу №910/15734/20 за позовом до Кабміну, ПриватБанку, ТОВ "Солід Дніпро" й Укрексімбанку про витребування майна з чужого незаконного володіння розглядатиме суддя Ярослав Маринченко, свідчать розміщені дані.

Крім того, 15 жовтня Боголюбов подав позов до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Кабміну про визнання права власності (справа №910/15739/20), суддею за яким було визначено Олену Чинчин.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА