07:12 21.10.2020

Суд відклав підготовче засідання за позовом про стягнення заборгованості за кредитом на реконструкцію харківського парку ім. Горького

2 хв читати
Суд відклав підготовче засідання за позовом про стягнення заборгованості за кредитом на реконструкцію харківського парку ім. Горького

Господарський суд Харківської області відклав на 24 листопада підготовче засідання за позовом ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до КП "Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького" (ЦПКіВ ім.М.Горького) і КП "Харківський метрополітен" про стягнення заборгованості за кредитним договором про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії.

"Банк ще не отримав відгук від першого відповідача ... Отримаємо відгук, вивчимо його, напишемо свої міркування щодо нього, а потім вже справа розглядатиметься по суті", - сказав журналістам представник банку Сергій Денисенко.

У свою чергу представник метрополітену Світлана Колесан заявила, що не згодна з позовними вимогами. Вона також спростувала інформацію про те, що як заставне виступало майно КП "Харківський метрополітен".

"Наше майно не закладено", - сказала Колесан.

Засідання суду проходило в закритому режимі. Розпорядник суду пояснив це, зокрема, невеликим розміром залу, а також карантинними обмеженнями.

Як повідомлялося, банк вимагає стягнути з КП "ЦПКіВ ім. М. Горького" і КП "Харківський метрополітен" заборгованість на суму 6 млн. 560 тис. 797,62 євро і 52 млн. 768 тис. 160,49 грн.

У квітні 2011 року Харківська міськрада дозволила КП "ЦПКіВ ім. М. Горького" взяти кредит на 5 років в сумі 250 млн. грн. (на той момент еквівалент 20 млн. євро) на реконструкцію, нові атракціони і обладнання. Відсотки з кредиту не повинні були перевищувати 17% річних у гривні і 9% річних в євро. Фінансовим поручителем за кредитом виступало КП "Харківський метрополітен".

17 червня 2011 року КП "ЦПКіВ ім. М. Горького" уклало кредитний договір про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії з ПАТ "Промінвестбанк".

25 лютого 2015 року Харківська міськрада дала згоду на пролонгацію кредиту, взятого на реконструкцію парку ім.Горького.

Відповідно до прийнятого рішення, депутати дали згоду на продовження терміну дії кредитного договору про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії, укладеного з ПАТ "Промінвестбанк" на 24 місяці (до 17 червня 2017 р.) з лімітом кредитної лінії на суму, що не перевищує 11, 5 млн.євро та фактичною заборгованістю 8, 494 млн.євро та 73,061 млн. грн. Депутати також дали згоду КП "Харківський метрополітен", як фінансового поручителя за зобов'язаннями КП Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького", на забезпечення зміненого основного зобов'язання за кредитним договором про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії.

У пояснювальній записці до проекту рішення необхідності пролонгації кредитного договору пояснювалася триразовим збільшенням курсу євро протягом року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА