20:00 22.10.2020

Парламентські вибори в Киргизстані відкладені до червня 2021 року - закон

2 хв читати
Парламентські вибори в Киргизстані відкладені до червня 2021 року - закон

Виконувач обов'язків президента Киргизстану Садир Жапаров підписав закон, згідно з яким парламентські вибори відкладені до червня 2021 року, повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

"Садир Жапаров підписав конституційний закон про призупинення дії деяких норм закону про вибори президента і депутатів парламенту Киргизстану", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За її даними, терміни проведення виборів депутатів парламенту будуть призначені після проведення конституційної реформи, але не пізніше 1 червня 2021 року.

"Необхідність прийняття цього конституційного закону продиктована багатьма причинами, а також суспільно-політичною ситуацією в країні, що склалася", - наголосили в прес-службі.

Закон набирає чинності з моменту офіційного опублікування і діє до завершення конституційної реформи.

Раніше в четвер депутати парламенту Киргизстану в трьох читаннях більшістю голосів підтримали конституційний законопроект, який передбачає припинення проведення повторних виборів до парламенту.

Після парламентських виборів у Киргизстані 4 жовтня в Бішкеку почалися мітинги незадоволених підсумками голосування, які переросли в заворушення. 6 жовтня ЦВК Киргизстану визнала підсумки виборів недійсними. Разом із тим під час мітингів і зібрань опозиції прозвучали заклики до зміни влади в країні. 9 жовтня президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков ввів в Бішкеку режим надзвичайного стану, а 15 жовтня подав у відставку. 16 жовтня виконувачем обов'язків президента Киргизстану став новий прем'єр-міністр країни Садир Жапаров. Того ж дня парламент Киргизстану скасував режим надзвичайного стану в Бішкеку.

Повторні вибори в парламент Киргизстану напередодні були призначені Центрвиборчкомом на 20 грудня. На засіданні парламенту минулої середи депутати пропонували провести дострокові вибори глави держави 10 або 17 січня.

Раніше в.о. президента Киргизстану Садир Жапаров заявляв журналістам, що готовий брати участь у виборах глави держави, якщо відповідні зміни до законодавства прийме парламент. Згідно з чинною Конституцією Киргизстану, виконувач обов'язки президента країни не може брати участь у виборах глави держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА