07:08 23.10.2020

Трамп і Байден на дебатах розійшлися в думках з приводу майбутнього сфери енергетики

2 хв читати
Трамп і Байден на дебатах розійшлися в думках з приводу майбутнього сфери енергетики

Президент США Дональд Трамп і його суперник на виборах Джо Байден на дебатах сформулювали зовсім різні ідеї з приводу майбутнього сфери енергетики.

Байден наголошує на необхідності швидкого переходу до екологічно чистих джерел енергії. "Це наш моральний обов'язок (...) Глобальне потепління - загроза для всього людства", - сказав він.

Байден переконаний, що перехід на екологічно чистіші джерела енергії ще й дозволить створити нові робочі місця. Як приклад він навів обслуговуючий персонал на станціях підзарядки електромобілів. Байден запропонував інвестувати і в технології, які б дозволяли вирішити проблему шкідливих викидів, пов'язаних з видобутком сланцевої нафти і газу. Також він запропонував реконструювати багато будинків у США, щоб, зокрема, на їх обігрів витрачати менше енергії.

Трамп висміяв ідею інвестиції великих коштів у таку перебудову. "Вони хочуть, щоб у вас замість великих вікон були маленькі. Їх воля - вони б взагалі залишили б вас без вікон", - сказав президент, звертаючись до співвітчизників.

Трамп запевнив, що при ньому в США, з одного боку, діють суворі екологічні стандарти, а з іншого - йде активний видобуток нафти і газу, що допомагає економіці. Одночасно з цим президент зазначив, що його адміністрація допомагає і розвитку нових джерел енергії.

Говорячи про план Байдена, Трамп припустив, що його реальна вартість - $ 100 трлн., Але Байден не погодився з цією оцінкою.

Президент наголосив, що виділення такої суми цілком нереалістично. Сам план Байдена, за словами Трампа, складений вкрай лівими конгресменами-демократами, "які нічого в цьому не розуміють". Зрештою, він обвинуватив колишнього віце-президента в намірі "вбити нафтову промисловість".

Байден, слухаючи аргументи свого опонента, кілька разів гмикав у мікрофон і посміхався, чим давав зрозуміти, що не сприймає аргументи всерйоз.

Учасники дебатів розійшлися в думках і з приводу Паризької угоди з клімату, з якої Трамп вивів США. Байден сказав, що вважає правильним використовувати угоду, щоб, зокрема, домагатися і від Китаю більш ефективних заходів щодо захисту екології. Трамп вкотре зазначив, що угода - несправедлива, оскільки накладає на США більш серйозні обмеження, ніж, наприклад, на Китай і Росію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА