20:29 23.10.2020

Суд призупинив рішення про позбавлення ліцензії на мовлення "Прямий FM"

2 хв читати
Суд призупинив рішення про позбавлення ліцензії на мовлення "Прямий FM"

Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 22 жовтня розглянув апеляційну скаргу і призупинив рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії "Прямий FM" до моменту набуття чинності рішенням суду у цій справі, повідомляє телеканал "Прямий".

"Дані заходи забезпечення убезпечать ТОВ "Телеканал "Прямий" від негативних наслідків позбавлення відповідної ліцензії (навіть тимчасового), а отже і від відсутності мовлення на відповідних частотах та дозволять унеможливити виконання оскаржуваного рішення до моменту розгляду судового спору, а також унеможливлять виникнення подальших судових спорів та мінімізують можливі негативні наслідки для сторін спору після вирішення даної справи по суті", - зазначають на телеканалі.

Водночас є ризик того, що Нацрада телерадіомовлення проведе конкурс на мовлення з використанням частот, які раніше використовував ТОВ "Телеканал "Прямий".

"Задоволення клопотання про забезпечення адміністративного позову не є вирішенням спору по суті, а є лише обмеженим у часі заходом уникнення негативних наслідків для радіостанції "Прямий FM" та її слухачів, що можуть бути спричинені явно неправомірною поведінкою Національної ради, а також є механізмом гарантування належного виконання рішення суду у даній справі у разі задоволення позову, оскільки існує обґрунтований ризик, пов’язаний з можливістю проведення Національною радою конкурсу на частоти радіостанції "Прямий FM", - вважають на телеканалі.

У разі задоволення позову радіостанція буде змушена подавати позов про скасування результатів конкурсу, що потребує значних зусиль, часу і витрат.

Отже, невжиття заходів забезпечення у даній справі з високим рівнем достовірності призведе до нових судових спорів та зробить цей процес не ефективним і безрезультатним.

Як повідомлялося, 3 вересня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання ліцензії "Прямий FM" у шести містах України.

Представники "Прямого" звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про скасування відповідного рішення Нацради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА