12:59 24.10.2020

Опитуванням Зеленського хочуть охопити якнайбільше дільниць, його проводитиме приватна компанія, яка не задіяна в екзит-полах - джерело

2 хв читати
Опитуванням Зеленського хочуть охопити якнайбільше дільниць, його проводитиме приватна компанія, яка не задіяна в екзит-полах - джерело

Під час всеукраїнського опитування в день місцевих виборів 25 жовтня, яке ініціював президент України Володимир Зеленський, намагатимуться охопити максимальну кількість виборчих дільниць, на виході з яких інтерв'юери пропонуватимуть відповісти на п'ять запропонованих главою держави питань.

Як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в партії "Слуга народу", інтерв'юери працюватимуть протягом часу функціонування виборчих дільниць: з 8:00 до 20:00, в їхній роботі передбачено перерви. Кожен інтерв'юер зможе проголосувати на місцевих виборах перед початком робочого дня.

На виборчих дільницях у Києві буде задіяно по два інтерв'юери на дільницю, в інших населених пунктах – по одній людині.

Інтерв'юери перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Опитування проводитиметься на виході з дільниці. Кожен інтерв'юер буде одягнений в спеціальний одяг, що не буде брендований політичною символікою. Біля них стоятимуть опломбовані картонні скриньки, куди виборці кластимуть заповнені бюлетені зі своїми відповідями на запитання. У зв'язку з епідемією коронавірусу Covid-19 інтерв'юери працюватимуть у засобах індивідуального захисту та з дотриманням необхідних запобіжних заходів.

Після закриття виборчих дільниць кожен інтерв'юер має доставити опломбовану скриньку з бюлетенями в центр підрахунку голосів у своєму регіоні. Після прибуття скриньки в центр підрахунку буде складено відповідний протокол. Члени лічильної комісії розкриватимуть ящик, і проводитимуть підрахунок голосів.

"Для проведення загальнонаціонального опитування надруковано кілька мільйонів анкет. Оскільки з урахуванням епідемії Covid-19 очікується невисока явка виборців, то може бути використано не всі з них", - зазначив співрозмовник агентства.

Він зазначив, що для проведення загальнонаціонального опитування залучена приватна компанія, яка проводить соціологічні опитування. Ця компанія, відповідно до цивільно-правових договорів, наймає інтерв'юерів, які опитуватимуть громадян.

"У день виборів переважна більшість великих соціологічних компаній буде задіяна в проведенні екзит-полів, тому партія "Слуга народу" звернулася саме до зазначеної приватної компанії. Крім того, пошук підрядника для такого масштабного проекту був обмеженим у часі", - пояснило джерело в партії.

Кошти партії, виділені для проведення опитування, будуть витрачені на друкування опитувальних листів, виготовлення скриньок і одягу для інтерв'юерів, а також на оплату їхньої роботи.

Як повідомлялося, одночасно з місцевими виборами 25 жовтня відбудеться ініційоване президентом Володимиром Зеленським всенародне опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи потрібно вводити в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради з 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу і порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА