13:01 25.10.2020

Керівництво одного з вишів ДФС вказувало курсантам, за кого голосувати на виборах, відкрито справу - прокуратура

1 хв читати

Курсанти одного з університетів Державної фіскальної служби України в Київській області отримували вказівку від командного складу віддати свої виборчі голоси на місцевих виборах у неділю за певних кандидатів у депутати, повідомляється на сторінці Київської обласної прокуратури у Facebook.

"За даними слідства, одна з осіб командного складу курсантів університету ДФС України, за попередньою змовою з посадовцями зазначеного вишу, надала курсантам вказівку віддати свої виборчі голоси на користь певних кандидатів у депутати від однієї з політичних партій. Наразі фігуранту провадження повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України (підкуп виборців)", - ідеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у відкритому кримінальному провадженні здійснює Київська обласна прокуратура. Триває досудове слідство, проводяться слідчі та розшукові дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

За даними поліції, йдеться про командира одного з факультетів університету ДФС, розташованого в м.Ірпінь Київської області. "Встановлено, що за вказівкою командира, яку він розмістив у мобільному додатку, курсанти мали прийти на виборчу дільницю 25 жовтня за місцем проживання, а саме на одну з дільниць міста Ірпінь, і віддати свої голоси за відповідних кандидатів у депутати від певної політичної партії. Вартість одного голосу коштувала понад півтори тисячі гривень", - повідомляться на сторінці МВС у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА