14:27 25.10.2020

Денісова про залучення неповнолітніх до проведення президентського опитування: особи з 14 років можуть бути волонтерами з дозволу батьків

2 хв читати

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що участь неповнолітніх волонтерів у проведенні президентського опитування не порушує закон, якщо є дозвіл від батьків.

"Звертаю увагу, що відповідно до статті 7 Закону України "Про волонтерську діяльність" волонтер – фізична особа, яка добровільно провадить соціально спрямовану некомерційну діяльність шляхом надання волонтерської допомоги. Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними. Особи віком від 14 до 18 років здійснюють волонтерську діяльність за згодою батьків (усиновителів), прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника", – написала Денісова в телеграм-каналі.

Вона уточнила, що неповнолітні не можуть надавати волонтерську допомогу Збройним силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам, органам державної влади під час дії особливого періоду, правових режимів надзвичайного або воєнного стану, проведення антитерористичної операції тощо, а також у здійсненні нагляду за засудженими та в медичних закладах.

Також волонтерська діяльність, відповідно до закону, є формою благодійної діяльності.

"Таким чином, участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згоду на неї дали батьки або інші законні представники дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною і безкоштовною", – підсумувала Денісова.

Раніше в ЗМІ та соцмережах з'явилися повідомлення про залучення неповнолітніх до проведення опитування, ініційованого президентом України в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА